Realitní kancelář

Blog

zpět

5 NEJVĚTŠÍCH OMYLŮ PRODÁVAJÍCÍCH

13. 09. 2015

Logo přechod - servery detail.jpg 5 NEJVĚTŠÍCH OMYLŮ PRODÁVAJÍCÍCH

Věřím, že každý, kdo někdy prodával svoji nemovitost se musel potkat s některým z níže uvedených omylů. Pro úspěšný prodej nemovitosti je potřeba se těmto omylům vyhnout a prodávat nemovitost moderním stylem 21.století a využít pro Vaši hodnotnou nemovitost profesionální servis spolehlivých odborníků. Nemyslíte? Pojďme si společně jen krátce ke každému omylu říci jak vzniká a co způsobuje při prodeji Vaší nemovitosti

1. Prodat vlastní inzercí bez RK je nejlepší - zde majitel nemovitosti předpokládá, že vlastní inzercí na serverech Bazoš, bezrealitky.cz apod. prodá nemovitost a ušetří za provizi realitní kanceláři - současný trh pro úspěšný prodej za adekvátní Vámi požadovanou cenu vyžaduje profesionální inzerci na nejvýznamnějších serverech, práci s databází klientů, využití sociálních sítí apod. - navíc u inzerce na těchto serverech se připravte na to, že podle analýz z 10 telefonátů na nemovitost se Vám ozve 9 zprostředkovatelů a kanceláří, kteří chtějí Vaši nemovitost získat do nabídky, opravdových zájemců tak bude jen okrajové minimum a vy budete zklamáni.

2. Reagujete na lístky Koupím byt, dům v tomto domě, v této lokalitě - v dnešní době již stálice na realitním trhu. Jistě jste se již setkali s lístky ve schránkách nebo na vstupních dveřích Vašeho domu, kde někdo bezejmenný chce jistě koupit zrovna Váš byt. Bohužel i zde se neradujte, že máte kupce. Za drtivou většinou lístků je schována nějaká realitní kancelář nebo makléř, kterým chybí zakázky a musí je shánět anonymní poptávkou s očekáváním : „ Až se někdo na lístek ozve, tak se ho pokusím k prodeji přes moji kancelář přemluvit.“ Vaše zklamání při tomto zjištění je pak o to větší a většinou se majitel s makléřem ihned rozejde ve zlém.

3. Slib makléře, že prodá Vaší nemovitost za nejvyšší cenu - i zde bohužel makléř nemluví pravdu a uvádí Vás v omyl. Proč? Nikdo nikdy nemůže při prvním kontaktu s majitelem slíbit, že prodá nemovitost za nejvyšší cenu. Výsledek ukáže poptávka na trhu a také práce zprostředkovatele. Aneb - slibem nezarmoutíš a pak se to nějak uhraje.

4. Telefon – Mám kupce na Vaší nemovitost – ale zatím ji neviděl   - taky velmi častý stesk majitelů nemovitostí a velký omyl. Není přece možné, aby měl makléř kupce na nemovitost, kterou ještě ani on sám neviděl. Jelikož je každá nemovitost něčím specifická, tak není možné, aby kupec existoval ještě před prohlídkou. Je to jen další z pokusů realitní kanceláře získat Vaši nemovitost do své nabídky…a pak se Vám většinou již nikdo neozve nebo jednou za 3 měsíce s náhodným zájemcem, který se chce“ jen“ podívat.

5. Jsem přímý zájemce o Vaši nemovitost - již několik mých klientů mi sdělilo svoje příběhy a omyly, kterých se dopustili. Zde je rekapitulace stále se opakujících scénářů: Situace : Zvoní Vám telefon, kde na Váš inzerát reaguje zájemce a vy se radujete, že je o Vaši nemovitost zájem. Sjednáte prohlídku s termínem a připravujete nemovitost na prohlídku.Přichází zájemce a probíhá prohlídka. Zájemce se zeptá na pár informací a chce si udělat několik fotek interiéru. Údajně pro svoji potřebu. Těsně před odchodem se Vás ale zájemce zeptá, zda by to mohl nabídnout dál, a že shodou okolností dělá do realit, a že Vám to samozřejmě zadarmo dá s fotkami na internet…pouze ale pokud by to nekoupil přímo on.Výsledek je jasný – Vaši nemovitost určitě nekoupí.
A výsledek schůzky může být, že mu tu možnost dáte a budete marně čekat na prodej, protože Vám již od prvního kontaktu lhal a jak tedy bude asi vypadat Váš další vztah, nebo takového člověka okamžitě vyvedete, zakážete mu použití fotek a jakoukoliv spolupráci odmítnete.

Budu rád, pokud Vám těchto několik řádků pomůže v orientaci v problematice a vyberete si pro svoji nemovitost správný a profesionální postup prodeje tak, aby byl pro Vás úspěšný a Váš makléř odvedl dobrou práci k Vaší spokojenosti.

Pokud se Vám článek líbil, pošlete odkaz níže Vašim příbuzným a známým.

A nezapomeňte, že nabízím osobní konzultaci k Vaší nemovitosti ZDARMA.

Alexandr Beták - osobní realitní makléř

Alexandr Beták
osobní realitní makléř


CHCI PRODAT / PRONAJMOUT NEMOVITOST

Chcete znát před prodejem tržní cenu Vašeho rodinného domu, bytu, chaty, pozemku?

Neváhejte se na mě obrátit. Specializuji se na nemovitosti Přerova a okolí již od roku 1997.

Vyplňte tento formulář a já Vás budu kontaktovat.