Realitní kancelář

Blog

zpět

BEZ REALITKY A SPOL.

04. 01. 2018

bigstock-Real-estate-concept-with-house-91029374.jpg BEZ REALITKY A SPOL.

Jistě jste někteří v médiích zaznamenali v druhé polovině roku reklamní spoty serveru , který nabízí prodej nemovitostí bez realitky, a které popisují hlasem „klientů realitní kanceláře“ jak jim realitka vzala garáž, jak jim provize ukousla balkon a nebo kus pokoje, odnesli psa a bůhví co ještěJ

Dovolte mi, abych Vám, svým klientům, dal k této kauze mé vysvětlení a názor.

Nejen, že se jedná dle názoru odborníků z branže o nekalosoutěžní jednání, ale také používá lživá tvrzení ve snaze nalákat zákazníky, kteří jim inzercí zaplatí jejich neférové podnikání. Hned vysvětlím proč.

V první řadě tento postup dle mého názoru velmi poškozuje slušné obchodníky s nemovitostmi a jejich reklama je staví do role nějakých  zlodějů a darmožroutů. Musím říct, že mezi obchodníky a realitními makléři je spousta velmi zkušených profesionálů, kteří vynakládají velkou snahu na to, aby Vám zajistili absolutní bezpečí celé transakce a  komplexní servis k Vaší spokojenosti. Poškozují také jméno tohoto oboru jako celku, který je dle mého názoru v lidském životě a při řešení různých životních situací a etap velmi důležitý. Nakládá také s majetky velké hodnoty a žádný server tohoto typu Vám nezajistí službu jako zkušený makléř, který pro Vás odvede 100% službu,a kterého jste si pro svou nemovitost vybrali.

Dále musím říct, že velkým rizikem je také skutečnost, že tento server a jemu podobné Vám neposkytne ani rozsah služeb, ani komplexnost inzerce Vaší nemovitosti na několika desítkách serverů fungujících v ČR, kde i ten Váš kupec právě někde hledá...a třeba zrovna tu Vaši nemovitost.

Dále je také u velké části případů zjištěno a také konkrétními klienty doloženo, že za spoustou soukromých zájemců z tohoto serveru  jsou anonymní makléři a nesolidní společnosti, kterým jde o to se k Vaší nemovitosti anonymně dostat a na Vaší nevědomosti značně vydělat.

Jen v krátkosti přidám příklad takové inzerce …klientka, třeba jí říkejme Jana, si řekla, že prodá svůj dům přes server bez realitky  a dá si u nich „téměř zdarma“ inzerát. Zaplatí několik stovek a zákazníci se budou jen hrnout. Jaké však bylo její zklamání, když po týdnu inzerce na tomto serveru ji téměř bez přestání volaly realitky z celého okolí a přemlouvali ji k tomu, aby prodala právě přes ně. Ze dvou zrealizovaných prohlídek se vyklubaly také realitky, které na závěr svou identitu buď z důvodu přímo jejich zájmu o koupi nebo o výkup nemovitosti s výraznou slevou nakonec odhalily.

Je to jako by jste si všichni postavili svůj dům přes server bezstavebnifirmy.cz nebo opravili auto přes server bezautoservisu.czJ To přece nelze. A není to vůbec jen o inzerci.

Položme si otázku…Máte čas trávit několik týdnů nebo měsíců na prohlídkách, telefonovat se zájemci a popisovat jim nemovitost, připravovat nemovitost na prohlídku, jednat se zájemci, pomáhat jim s podklady pro hypotéku, připravovat rezervační smlouvu, kupní smlouvu, návrh na vklad přes advokáta? Musíte také připravit text inzerátu, fotky, videoprohlídku, plachtu na nemovitost, poté předat nemovitost , zajistit průkaz energetické náročnosti budovy a to přece stojí čas a peníze…? Každý obor přece potřebuje své odborníky a profesionály, který Vám za předem domluvenou a slušnou odměnu poskytnou odpovídající služby k Vaší spokojenosti

…a je dobře, že se již tímto neseriózním chováním na základě stížností obchodníků s nemovitostmi a klientů zabývají profesní asociace a komory, které právě zájmy svých, podotýkám slušných členů mají hájit.

Proto se nenechte ovlivnit reklamami tohoto typu a vyberte si ve Vašem okolí makléře na základě jeho dlouhodobé praxe a nebo referencí jeho dosavadních klientů nebo Vašich přátel a známých, který pro Vás  a Vaši nemovitost udělá opravdu maximum.

Přeji Vám v roce 2018 i dalších šťastnou ruku při výběru Vašeho poradce a úspěch při koupi či prodeji.

Alexandr Beták

osobní realitní makléř

Alexandr Beták
osobní realitní makléř


CHCI PRODAT / PRONAJMOUT NEMOVITOST

Chcete znát před prodejem tržní cenu Vašeho rodinného domu, bytu, chaty, pozemku?

Neváhejte se na mě obrátit. Specializuji se na nemovitosti Přerova a okolí již od roku 1997.

Vyplňte tento formulář a já Vás budu kontaktovat.