Realitní kancelář

Blog

zpět

JAK PŘEVÉST DRUŽSTEVNÍ BYT DO VLASTNICTVÍ?

01. 07. 2020

Byty.jpg MÁTE DRUŽSTEVNÍ BYT BEZ MOŽNOSTI PŘEVODU DO VLASTNICTVÍ?
NESTIHLI JSTE POŽÁDAT O PŘEVOD DLE ZÁKONA DO ROKU 1995?

NEZOUFEJTE?  MÁM PRO VÁS ŘEŠENÍ !!

Na svém červnovém zasedání odhlasoval Svaz českých a moravských bytových družstev pro své členy nově možnost požádat o převod družstevního bytu do vlastnictví člena.

Ptáte se, jak to funguje?

Každý uživatel/nájemce družstevního bytu se nyní může obrátit na Stavební bytové družstvo v Přerově, Kratochvílova 41 a požádat příslušné oddělení písemně o převod svého dr. bytu do vlastnictví člena SBD.

Stavební bytové družstvo každému žadateli sdělí, za jakých podmínek je možné byt převést a jaké podmínky je potřeba splnit.

Především se jedná o nutnost vypořádat s SBD všechny závazky vztahující se k převáděné jednotce a podepsat kupní smlouvu, kterou Vám opět vyhotoví příslušné oddělení SBD.

A co se skrývá pod  uvedenými závazky ? Jsou to například doplatky družstevních úvěrů na revitalizaci domů dle vyčíslení zůstatků vedených SBD, úhrady odkupu pozemků pod budovou nebo úhrady posledních vyúčtování služeb a nájmů.

Při převodu bytu je také nutné uhradit poplatek SBD za zpracování kupní smlouvy a návrhu na vklad do katastru obvykle v částce cca 5.000,-Kč.

Časově převod bytů do vlastnictví probíhá ve dvou termínech ročně a to v jarním a podzimním - květen/říjen.
Správu domu následně i po převodu realizuje Stavební bytové družstvo.

Tak, snad jsem některé klienty touto zprávou potěšil a v případě Vašeho zájmu Vám rád s převody bytů do vlastnictví budu maximálně nápomocen. Nevájte se na mě kdykoliv obrátit.

Přeji Vám krásné prázdniny.


Alexandr Beták
osobní realitní makléř


CHCI PRODAT / PRONAJMOUT NEMOVITOST

Chcete znát před prodejem tržní cenu Vašeho rodinného domu, bytu, chaty, pozemku?

Neváhejte se na mě obrátit. Specializuji se na nemovitosti Přerova a okolí již od roku 1997.

Vyplňte tento formulář a já Vás budu kontaktovat.