Realitní kancelář

Blog

zpět

PŘÍBĚHY KLIENTŮ...ANEB S ČÍM SE MŮŽETE SETKAT PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI

16. 03. 2016

Rozzlobená žena.jpg  Příběhy klientů…aneb s čím se můžete setkat při prodeji nemovitosti

 

                                             1.Díl – Zkušenost s makléřem

Existují skutečnosti, které u žádného obchodu nejdou dopředu předvídat. Například jedna má klientka se se mnou podělila o své zkušenosti při prodeji nemovitosti. Jelikož se snažím pomáhat svým klientům s jejich nemovitostmi, vyhnout se tak chybám a zklamání a protože dělám věci jinak, nedalo mi, abych se s Vámi o její zkušenost nepodělil. Klientka, říkejme jí třeba paní Jana, se rozhodla prodat svůj dům v Přerově a zvolila si na začátek cestu soukromé inzerce. Kdyby věděla, jak hroznou zkušenost získá, asi by celé své rozhodnutí  kompletně přehodnotila.

Zde je zkrácená verze jejího příběhu:

Den 1 :Vychází inzerce a paní Jana se těší na první zájemce. Zvoní telefon a jistý klient si sjednává termín schůzky. Nastává čas prohlídky, nemovitost je připravena a zájemce u dveří. Po několika větách o nemovitosti žádá zájemce o nafocení nemovitosti. Po jeho další větě se však již schůzka ubírala úplně jiným směrem. „Zájemce“ se ptá: „Pokud bych nemovitost nekoupil přímo já, můžu ji nabídnout na internetu svým zájemcům. Náhodou totiž zrovna dělám do nemovitostí, víte?“ To už na paní Janu byla silná káva a snažila se schůzku rychle ukončit. Bohužel to neudělala dost důrazně a podvodnému zájemci řekla, že sice nic nepodepíše, ale  když někoho bude mít, tak ať ho dovede. To však ještě netušila, co bude následovat. Nemovitost samozřejmě podvodný zájemce nekoupil, ale hned hodinu po prohlídce byla nemovitost nabízena prostřednictvím různých realitních serverů na internetu i s fotkami pořízenými na prohlídce. To nebylo ale zdaleka vše. Podvodný makléř pak asi v rámci konkurenčního boje sděloval neustále majitelce, jak všichni podvádí, jak jsou neschopní a že pouze on má nekonečnou řadu zájemců a prodej nebude žádný problém. Takto ji donutil do spolupráce. Paní Jana další aktivity pozastavila a spoléhala na konání svého neobjednaného makléře.

Den 2: „Makléř“ přivádí první dva zájemce (figuranty) o prohlídku. Během pěti minut je prohlídka u konce. Makléř je spokojen, jak majitelce vytřel zrak a ukázal kolik má v rukávu kupců. Samozřejmě se majitelce následně neozval s žádným výsledkem. Týden byl klid, měsíc byl klid a paní Janu zajímalo co bude dál. Zvedla tedy telefon a zavolala „makléři“.

Bylo jí sděleno, že kupci budou a aby se neřeklo, že s někým jedná.

Uběhla nějaká doba a „makléř se opět ozval s prohlídkou. „Standardním procesem“ prohlídky v délce 2 minut všichni v družném rozhovoru opouští nemovitost.

 Jaké však bylo překvapení majitelky po prohlídce, kdy podvodný makléř i s návštěvou odešel za roh domu a tam poděkoval zájemcům „kamarádům, figurantům“ za sehrané divadélko. Bohužel netušil, že majitelka domu stojí venku za rohem a celý jejich rozhovor vyslechla. Paní Jana byla v šoku a okamžitě spolupráci ukončila.

Podvodný makléř ji na závěr ještě s výhružkami na zaplacení pokuty a nákladů obtěžoval, ale paní Jana už na jeho obtěžování nereagovala. Takže paní Jana bohužel ztratila spoustu času, získala nedůvěru k takovým makléřům, ale nakonec se vše naší vzájemnou spoluprací v dobré obrátilo. Paní Jana má prodanou nemovitost za cenu, kterou požadovala a nyní spokojeně žije v nové nemovitosti.

Tak co říkáte ? Nepřipomíná Vám to něco?

O dalších tricích těchto „expertů“ zase příště.

Alexandr Beták
osobní realitní makléř


CHCI PRODAT / PRONAJMOUT NEMOVITOST

Chcete znát před prodejem tržní cenu Vašeho rodinného domu, bytu, chaty, pozemku?

Neváhejte se na mě obrátit. Specializuji se na nemovitosti Přerova a okolí již od roku 1997.

Vyplňte tento formulář a já Vás budu kontaktovat.